Připravujeme se na rok 2012 - věstník ČZS č.4/2011

29.12.2011 10:18

     Vedle pravidelných, každoročních činností, jako jsou výroční členské schůze základních organizací, výstavy, přednášky, besedy, instruktáže na různá aktuální temata k naší zahrádkářské problematice, moštování atd. bude rok 2012 rokem 55. výročí  činnosti od založení ČZS.

     Republiková rada ČZS nebude k 55. výročí dělat celostátní oslavy.Připravila však několik věcí,které budou důstojným připomenutím tohoto výročí a jsou k dispozici pro využití v ÚS,ZO a SZO.

     a/ byl zdvojnásoben počet svazových vyznamenání a finančních ocenění, zejména pro dlouholeté funkcionáře a členy, kteří svou aktivní činností jsou motorem činnosti mnohých ZO a ÚS,

     b/ byla vydána propagační kniha o historii, současnosti a budoucnosti našeho svazu pod názvem Zahrádkáři v Čechách a na Moravě, která je oslavou i poděkováním za oněch 55 let.ÚS i ZO si ji mohou  v  ústředí ČZS objednat za 50 Kč.Vlastní kniha byla vydána za finančního přispění  Ministerstva zemědělství ČR.

     c/ bylo vydáno CD o výstavách svazu, nejen celostátních, ale i oblastních, dokonce i místních, pokud byla o  nich k dispozici dokumentace, kterou měla ÚS a ZO zasílat ústředí ČZS k tomuto účelu.

     d/ připravuje se CD k soutěži mladých zahrádkářů, které by mělo být k dispozici během roku 2012,

     e/ na jaře 2012 budou uskutečněny oblastní porady s funkcionáři ÚS na kterých, vedle aktuálních celostátních ekonomických opatření, využijeme toho, že bude polovina volebního období 2009-2014, abychom zhodnotili, co se nám podařilo, co ne a proč a na co se zaměříme ve druhé polovině volebního období.